Liity jäseneksi
Liity jäseneksi


Date:28 maaliskuu, 2017

Pekka Rautio, politiikkavastaava

Moikka,

olen Pekka. Alun perin Lappeenrannasta kotoisin, mutta vuosien saatossa helsinkiläistynyt. Vaikka puheesta onkin hävinnyt murre pois, ei stadin slangi vieläkään taivu.

Liityin Vihreisiin keväällä 2015. Olin jo pitkään ajatellut liittymistä vihreisiin, mutta keväällä 2015 sitten koitti aika ja päätin laittaa jäsenhakemuksen.

Seurasin liittymisen jälkeen Nuhevin toimintaa pari vuotta hieman sivusta, mutta viime syksynä ajattelin, että voisin tulla mukaan politiikkaan enemmän ja liityin Nuhevin hallitukseen vuodelle 2017.

Haluan omalta osaltani olla tekemässä politiikkaa, joka ei unohda sinkkuja (sinkkutalouksia) ja yksinelävien asioita Helsingin päätöksenteossa. Kunnallisessa- sekä valtakunnallisessa keskustelussa nousevat esiin hyvin usein lapsiperheiden, opiskelijoiden ja senioreiden asiat, mutta merkittävästi vähemmän nousevat esiin nuorten aikuisten asiat. Helposti unohdetaan, että opiskelujen ja perhe-elämän väliin jää aika paljon vuosia (sekä ihmisiä), jotka yrittävät pärjätä nykyisessä yhteiskunnassa – ja usein vielä yksin. Tämän takia haluan nostaa heidän asiaa myös Nuhevissa, Vihreissä nuorissa, Helsingin Vihreissä sekä Vihreissä yleensäkin esiin.

Olen mukana myös Vihreiden kulttuuripoliittisessa työryhmässä sekä Helsingin Vihreiden kulttuuripoliittisessa työryhmässä.

t. Pekka