Liity jäseneksi
Liity jäseneksi


Date:17 tammikuu, 2013

Juho Heikkilä, puheenjohtaja

Hei! Olen Juho Heikkilä, Helsingin Vihreiden Nuorten puheenjohtaja Kontulasta, vaikka alun perin olen kotoisin Kalajoelta, Pohjois-Suomesta. Tällä hetkellä opiskelen viimeistä vuottani Ressun lukiossa, ja teen ohessa töitä freelancerina opetusalan piirissä. Tulevaisuudensuunnitelmissa on kauppatieteiden opiskelu Aalto-yliopistossa.

Toimin Nuhevin lisäksi valtakunnallisen järjestömme, Vihreiden nuorten hallituksessa, jossa vastaan pääkaupunkiseudun järjestöjen kehityksestä ja koordinoinnista. Tarvittaessa myös reissaan kotimaassa järjestämässä koulutuksia jäsenistöllemme. Lisäksi toimin tai olen toiminut muun muassa Suomen Lukiolaisten Liitossa, Eurooppanuorissa ja Kansainvälisen politiikan yhdistyksessä.

Poliittisesti olen kiinnostunut erityisesti talouspolitiikasta, sekä siihen välillisesti linkittyvistä asioista, kuten esimerkiksi työttömyysturvasta. Suomi pysyy pohjoismaisena hyvinvointiyhteiskuntana vain niin kauan kuin taloutemme toimii tehokkaasti. Verotuksen uudistaminen, tehottomien julkisten tukien karsiminen sekä työllisyysasteen nostaminen muun muassa työttömyysturvan muutoksen kautta ovat esimerkkejä minua kiinnostavista konkreettisista aiheista. Helsingissä haluan edistää tiivistä, joukkoliikenteen varaan rakentuvaa kaupunkirakennetta, sekä ihmisten terveyttä tukevia lähipalveluita.

Tänä vuonna tavoitteenamme on kevään kuntavaalien osalta tehdä Vihreistä Helsingin suurin puolue. Olen myös omalla ehdokkuudellani mukana tekemässä Helsingistä vähän vihreämpää paikkaa. Meidän nuorten on tajuttava, että kun yhteisistä asioista puhutaan, joku päättää aina. Jos me emme aktivoidu, joku muu tekee päätökset puolestamme, ja silloin ne päätökset eivät ole sitä mitä me toivomme.

Ota yhteyttä: juho.heikkila(at)vino.fi