Liity jäseneksi
Liity jäseneksi


Eduskuntavaaliehdokkaat

Alviina Alametsä, 26, Vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingissä, Mielenterveyspoolin projektipäällikkö.

Alviina pyrki valtuustoon vuonna 2017, koska Helsinki tarvitsee lisää edullisia koteja, luontoa ja elävää kaupunkia, sekä saavutettavia mielenterveyspalveluita. Valtuustossa Alviina on toiminut aktiivisesti, kuunnellut kaupunkilaisia ja vienyt heidän ajatuksiaan eteenpäin käytännössä. Vuosina 2017–2018 Alviina teki kahdeksan valtuustoaloitetta esimerkiksi koskien avointa mielenterveysklinikkaa Helsinkiin, muunsukupuolisten terveydenhoidon turvaamista, lähiöiden juna-asemien viihtyisyyden lisäämistä ja luontoalueiden saavutettavuuden parantamiseksi julkisella liikenteellä.

Tutustu Alviinaan myös verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

 

 

 

 


Kasper Kivistö, 30, liikenneopettaja, Trasek ry:n varapuheenjohtaja.

Kasper on tullut tunnetuksi työstään sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolestapuhujana niin Kuuluu Kaikille -kampanjassa kuin Trasek ry:n varapuheenjohtajana. Ammatiltaan hän on liikenneopettaja, jonka erikoistumisalana on maahanmuuttajille, ensimmäisen polven suomalaisille ja monikulttuurisille suomalaisille suunnattu opetus. Vuoden 2019 eduskuntavaaleihin Kasper lähtee kärkiteemoinaan translain kokonaisuudistus, kolmas sukupuolimerkintä, mielenterveyspalvelujen ja koulutuksen resurssien lisääminen sekä ilmastonmuutoksen ehkäisy.

Tutustu Kasperiin myös Facebookissa.

 

 

 

 

 


Bicca Olin
, 20, ruotsinkielisten opiskelijoiden liitto (FSS) puheenjohtaja.

Olen Helsingissä asuva, poliitisesti aktiivinen järjestöintoilija, jonka sydäntä lähellä ovat media ja viestintä. Tällä hetkellä toimin täysipäiväisesti ruotsinkielisten opiskelijoiden liiton (FSS) puheenjohtajana. Lisäksi puheenjohdan ruotsinkielistä sateenkaarijärjestöä Regnbågsankania. Taustaani kuuluu tutkinto audiovisuaalisessa viestinnässä ja ylioppilastutkinto, sekä lukuisia järjestöjä, projekteja ja vaikuttamiselimiä joissa olen toiminut 12-vuotiaasta lähtien. Suhtaudun intohimoisesti koulutukseen ja opiskelijoiden oikeuksiin, nuorisopolitiikkaan, yhdenvertaisuuteen, ihmisoikeuksiin sekä kestävään kehitykseen.

Tutustu Biccaan myös verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

 

 

 

 

 


Amanda Pasanen, 24, Vihreiden nuorten puheenjohtaja, kestävyystieteilijä.

Ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto ahdistavat, ja haluan osaltani vaikuttaa siihen, että planeettamme säilyy elinkelpoisena myös tuleville sukupolville. Kestävyystieteilijänä minulle on tärkeää etsiä keinoja, joilla muuttaa yhteiskuntaamme ja elämäntapaamme kestävämmälle pohjalle. Tällä hetkellä elämme rikkaissa länsimaissa yli varojemme kuluttaen maapallon resursseja velaksi seuraaville sukupolville. Vaikka ympäristötietoisuus ja vastuullisemmat elämäntavat ovat yleistyneet, olemme vielä kaukana aidosti kestävästä yhteiskunnasta. Riittääkö luottamus teknologiakehitykseen ja ihmisten valveutuneisiin kulutusvalintoihin vai tarvitaanko laajempaa yhteiskunnallista muutosta? Millä tavoin muutos kestävämpään yhteiskuntaan voisi tapahtua esimerkiksi kaupunkipolitiikan kautta?

Tutustu Amandaan myös verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

 

 

 

 


Sameli Sivonen
, 27, Vihreiden nuorten puheenjohtaja, arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija.

Olen Sameli Sivonen, 27-vuotias arkkitehtuurin ja taloustieteen opiskelija ja vihreä poliitikko Helsingin Kalliosta. Toimin Vihreiden nuorten puheenjohtajana 2018-2019, Helsingin varavaltuutettuna 2017-2021 sekä Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston ylioppilaskuntien edustajistoissa. Minulle politiikassa on tärkeää tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden puolustaminen, niin yksittäisten ihmisten kuin ympäröivän luonnonkin osalta. Olen reilun ja kestävän yhteiskunnan puolustaja. Innostun kulttuurista kaikissa sen muodoissa ja unelmoi kävelykaupungeista.

Tutustu Sameliin myös verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

 

 

 

 


Reetta Vanhanen
, 28, lääkäri ja vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Olen ehdolla eduskuntaan kevään 2019 vaaleissa. Työskentelen terveysasemalla ja keväällä väittelen lääketieteen tohtoriksi. Tulevaisuudessa suunnittelen erikoistuvani anestesiologiaan ja tehohoitoon.

Haen eduskuntaan tehdäkseni työtä ihmisten hyvinvoinnin ja paremman terveydenhuollon puolesta. Lääkärinä tapaan ihmisiä monenlaisissa elämäntilanteissa – yksinäisistä vanhuksista kuormittuneisiin pikkulasten vanhempiin ja päihteidenkäyttäjiin. Kaupunginvaltuutettuna olen päässyt rakentamaan heille kaikille parempia ja tasaveroisempia sosiaali- ja terveyspalveluja. Nyt tavoittelen paikkaa kansanedustajana vaikuttaakseni koko Suomen suuntaan ja tulevaisuuteen.

Tutustu Reettaan myös verkkosivuilla ja Facebookissa.

 

 

 

 

 


Ozan Yanar
, 31, kansanedustaja, valtiotieteiden kandidaatti, Vihreä kaupunginvaltuutettu Helsingissä.

Minun tarinani ei olisi ollut monessa maassa mahdollinen. Kun muutin Suomeen 14-vuotiaana, en osannut sanaakaan suomea.
Ensin pääsin opiskelemaan taloustiedettä yliopistoon. 27-vuotiaana tein historiaa nousemalla kovalla työllä eduskuntaan.

Eduskunnassa olen ajanut päivittäin inhimillistä ja ympäristön kannalta kestävää talouspolitiikkaa. Olen noussut puolueeni vastaavaksi vaikutusvaltaisessa valtiovarainvaliokunnassa. Taistelen jatkuvasti yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta.

Haluan, että Suomi olisi maa, jossa kaikilla on mahdollisuus pärjätä. Jossa koulutus saa kunnianpalautuksen. Ja jossa syrjintä otetaan vakavasti ja talouspolitiikka torjuu eriarvoisuutta.

Siksi haluan jatkaa työtäni eduskunnassa!

Tutustu Ozaniin myös verkkosivuilla ja Facebookissa.